2014. június 26., csütörtök

Az első igaz ember

A minap egy kiváló tanácsot kaptam: Tedd, amit szeretsz, és csináld szívből. Több nem is kell, ez a kulcs mindenhez. Hiszen azt senki sem várhatja, hogy valaki elvégzi majd helyette a munkát, vagy a szájába adja a siker édes ízét. De egy ilyen tanácsot kapni, emberek, mindennél többet ér. Aki hasonlót mond majd nektek, abban biztosak lehettek, hogy csakis jót akar, és semmiképpen nem ellened dolgozik. Az, aki olyasmivel küzd, mint én, hogy olyan sok minden érdekli, és olyan sok dologért képes egyformán lelkesedni, hogy teljesen elveszik a részleteben, azt tudom tanácsolni, hogy nem feltétlenül kell egy dolog mellett kikötni.



Sajnos a világunk a pénz körül forog. Sajog az ember szíve, amikor azt látja, hogy mennyi értékes dolog veszik el a pénz utáni hajsza fáradtságos napjai alatt. De ez a társadalom erre épül, nincs mese, fáj-nem fáj, dolgozni kell. De csinálhatjuk ügyesen. Aki kreatív, végezzen végtelenül kreatív munkát. Találja meg a kiskaput, ami lehetővé teszi a változást. Más úgysem képes rá, hogy megtegye. Aki okos, használja a saját és végső soron, mások érdekeiért az eszét. Ne hagyjuk magunkat elnyomni, kifilézni, megalázni, kisajtolni és felemészteni. Hiszen a világ MI vagyunk. Mi alakítjuk olyanná, amilyen és ezzel együtt az összes felelősség is a miénk. De ez nem jelenti azt, hogy ne érezhetnénk jól magunkat. 
Ne építsünk falat.
Hallgassunk meg másokat.
Ne csak a problémákra koncentráljunk.
Nézzünk körül a világban. (Amennyiben ezt a posztot olvasod, képes vagy rá, hogy rákeress Kanada vadvilágára. Tedd meg!)
Ne érezd magad egyedül. (Ha kell, képzeld el, hogy valaki a kezedet fogja, akár én is. Előbb-utóbb, pozitív életfelfogással, valóban fogja majd.) 

Légy TE az első az ismerőseid közül, aki nekilendül egy napnak és látja a valódi értéket. (Igen, én földhöz csapkodnék egy I-phone-t ha egy bébifóka élete múlna rajta.)

Lehetsz TE az első igaz ember!

Magadért.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése