2014. május 12., hétfő

Mi a vonzó bennetek, Uraim?

Mindenek előtt, hadd mondjam el, hogy ennek a posztnak a megírására az a tény sarkallt, hogy rengeteg olyan dolgot lehet olvasni (sajnos még a mai napig is), hogy a nők érdeklődését az izmos pénzeszsákok keltik fel. A férfiak, nagy előszeretettel leplezik önbizalomhiányukat azzal, hogy "persze én nem vagyok olyan izomagyú" és hasonlók. Én, mint nő (de úgy gondolom ezzel a nők minimum 90%-a egyetért) egyáltalán nem ilyen sekélyes gondolatokkal mérek végig egyetlen férfit sem (már ha a "végigmér" kifejezés illendő egy hölgy esetében, bár tegyük hozzá, hogy nagyon is így van). Bár én mindig úgy gondoltam, hogy az ember a magához hasonló embereket vonzza igazán, mégis vannak fontos dolgok, amelyekkel biztosan pozitív első benyomást kap a högyemény az úriemberről. 
Hadd mondjam el, lépésről-lépésre, hogy mi is az, ami vonzóvá tesz titeket (ami valóban érzelmi reakciót vált ki belőlünk). Vegyünk példának egy olyan szakmát, amivel bizonyos elképzelések szerint könnyű becsajozni. Színészet, a nagyszerű egyszerűség kedvéért, legyenek az amerikai sztárok.
Miért van az, hogy egyes színészekért bomlanak a nők, mások pedig kifejezetten taszítják őket?
Ha egy férfi igazán felkelti a nők érdeklődését, akkor az azért van, az alábbi tulajdonságok egyike, vagy akár mind megtalálható, felfedezhető bennük. Itt most azokat a tulajdonságokat vettem figyelembe, amelyek az első találkozás, beszélgetés alatt dominálnak. Egy párkapcsolatban már nyilván egész más dolgok számítanak. 
Bármilyen sablonos duma is ez, de én TÉNYLEG úgy gondolom, hogy a külső nem oszt nem szoroz. Hallhattunk már számtalan olyan esetről, amikor kifejezetten csúnyácska férfiak büszkélkedhettek a legnagyobb rajongótáborral. A képen Hugh Dancy, a Hannibál sorozat Will Grahamje látható. Ő számomra nagyon is szívdöglesztő. Se nem izmos, se nem magas, nincs különösebb kiállása sem, mégis kútba ugranék a kedvéért. Nos. Az első benyomást leginkább pozitívvá varázsoló férfi tulajdonságok a következők:

Az első, és LEGFONTOSABB,

  • Őszinteség: Ha egy férfi nem őszinte, az egészet megette a fene. Ez mindennek az alapja.


  • Tiszta, nyílt tekintet: Ha az alap őszinteség megvan, nem eshet nehezére a szemébe nézni bárkinek, bármikor. Nem véletlenül a szem a lélek tükre, és ha valaki közel szeretne kerülni egy nőhöz, akkor alapvető, hogy közel engedje őt magához.


  • Intelligencia: Nos, ezt nem csak a hétköznapi értelemben véve mondom, hanem, hogy legyen érdeklődő, egy unott pasas mellett senki nem érzi jól magát.


  • Humor: Nagyon fontos, bár jóból is megárt a sok, komoly helyzeteket ne poénkodjon el senki, ha lehet.


  • Öltözködés: Nos, tudom, ez külsőség, de ez szintén a személyiséget tükrözi, és döntés kérdése. Nem baj, ha férfiasan öltözik fel, aki hódítani akar. (Az én achilles sarkam a tangapapucs, ha meglátom, futásnak eredek. Az aki ezt hordja, biztosan nem ér majd utol:))


  • Műveltség: Nekem fontos, de nem mindenkinek az. Bár szerintem, egy művészetkedvelő, történelem ismerő, sármos férfinak senki nem tud ellenállni.
És még valami. Magabiztosság. Tudom, hogy ez tanulandó dolog, és nem mindenkinek megy elsőre. Az is zavaró, ha túl kevés van belőle, és az is, ha túl sok. Nos, én azt tanácsolnám, mindenki legyen önmaga, de a legeslegjobb önmaga. Mert az emberek igenis változnak.
Persze, mi nők, ahányan vagyunk, annyiféle számunkra ideális férfimodellünk van. Van, aki a kisfiús bájért rajong, van, akinek csak a rockzenészek jönnek be. De egy biztos. Az, hogy a testén milyen tömegben van jelen az izom, és hogy milyen tömött a pénztárcája, nos, az a fajta "nő" már egy másik történet főszereplője.


Mindent bele Uraim, és ne feledjétek, csak őszintén! :)

2 megjegyzés:

  1. Igazán jó bejegyzés!
    Egyet kell értenem vele a saját tapasztalataim miatt a nőkkel kapcsolatban! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a véleményed, nagyon örülök neki, főleg, mivel te vagy az első, aki hozzá is fűzött valamit az írásomhoz. :)

      Törlés