2014. október 23., csütörtök

Menjek, vagy maradjak?

A döntéshozatal minden ember életében az egyik legnehezebb feladat. Sokszor, sokféle döntést kell meghoznunk, de van, hogy senki nem segít helyesen dönteni. Amikor csak a saját megérzéseinkre hallgathatunk. Egyik fajtája, amikor eljön a menjek vagy maradjak dilemma ideje. 

Ennek legrosszabb fajtája, mikor hátra kell hagynunk valakit. Egyszerű okokból, mégis felboríthatatlan igazságok által. Ha ezzel szembesülsz, annak két oka lehet. Vagy menekülsz valami elől, vagy keresel valamit, vágysz valami másra.
Nem mindegy, hogy melyik. És lehet akár mindkettő is. 
Az emberi kapcsolatok rendkívül bonyolultak tudnak lenni, éppen ezért szükséges leegyszerűsíteni a helyzetet, és vázlatokban látni. Ekkor néhány dolgot kell csupán szem előtt tartanod. Ne feledd, ez csak az én véleményem!
Eddigi tapasztalataim során azt vettem észre, hogy mindenkinek szüksége van változásokra.
Hogy kinek mennyire, az egyénenként változik. De ami biztos, hogy még a legföldhözragadtabb embernek is kell néha utazni. A legtöbbünk pedig komoly szellemi és fizikai változásokon esik ilyenkor keresztül. Ha elvágysz onnan, ahol vagy, ha új dolgokat szeretnél megtapasztalni, az legalább annyira jó indok, mint ha menekülnél valahonnan. Ne hidd, hogy ettől kevesebb vagy. Természetes emberi dolog kutatni az ismeretlent, felfedezni, kíváncsiskodni. A legnagyobb írók, gondolkodók többsége is sokat utazott, ezáltal szerezvén tapasztalatokat és széles látást a világra. 

Talán furcsa lesz, hogy ezt mondom, talán szívtelennek is tartasz majd, de nem akarok szépíteni. 
Azt gondolom, hogy a veszteség gyökeresen hozzátartozik az élethez. És a tény, hogy a természet veszi el tőled, vagy ő maga, esetleg te magad szakítod meg a kapcsolatod, teljesen mindegy. Ebből a szempontból. Mindenképpen vége lenne egyszer. De TE döntheted el, hogy mikor, és hogyan teszed meg. 

Nehéz kilépni az ismeretlenbe. Olyannyira félelmetes, abszurd érzés, hogy már már természetellenesnek tűnik, mégsem az. A természet vadsága tükröződik benne. 
Egy nagyon okos ember, akit ismerek, egyszer azt mondta, hogy ha még egyszer elölről kezdhetné, mindig azt az utat választaná, amelyiktől a legjobban fél. 

Bölcs gondolat.

Adjunk egy esélyt az ismeretlennek, hátha ott szebben süt majd a Nap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése