2014. június 18., szerda

A rétegelt ember

Normális esetben nem úgy tekintek az emberekre mint egy jó szendvicsre, de a jelen helyzet legkevésbé sem "normális". Őszintén megvallva, a leghalványabb elképzelésem sincs afelől, hányféle módon lehet leamortizálni egy embert, tönkre vágni a napját, és a hangulatát, de biztosan mindennek a legaljasabb módja, ha elbagatellizáljuk azt, amit ő jónak és igaznak hisz, amivel foglalkozik. Amire időt szán, amiért rajong, vagy csak amit csodál és követ. Kirántjuk alóla a talajt egész egyszerűen. 
Ilyet SOHA nem szabad csinálni.
Lehet egyetérteni, vagy egyet nem érteni, de aljas módon hátba támadni azzal, hogy időpocsékolás és felesleges az, amit csinál... na, az aljas, embertelen húzás. 
Találkoztam már ennek sok formájával, de az egyik legnyilvánvalóbb a féltékenység. Ha nekem nincs célom, intuícióm és képzelőerőm, akkor neked se legyen. Kétségkívül ez a fajta a legidegesítőbb is. Ha fizikai fájdalmat okoz valakinek kedvesen hozzáállni embertársaihoz, akkor zárkózzon be otthon és ne engedjen be senkit.
A másik fajtája, a szimpla butaság. Akárhogy is, semmiképpen nem szabad felvenni ezeket a rosszindulatú hozzászólásokat, mert ez nem építő kritika. Csak szófosás. 

Kellemetlen, de a helyzet az, hogy mégis ezen kattog az ember egész nap. Tényleg nem vagyok elég jó? Tényleg rossz az amit csinálok? És itt a baj. Sosem szabad ilyesmire fecsérelni az időt és a gondolatainkat. Egyszerűen legjobb tudásunk szerint csinálni kell, szívből. És akkor nem lehet rossz. 
S ha még valakit ez sem győzne meg, akkor el kell mondjak még valamit. Még azok az emberek is, akiktől ezeket a lesújtó szavakat kaptuk, nem feltétlenül akarnak nekünk rosszat. Mindenkinek van rossz napja. Ha időben észreveszed, hogy az illető gyenge pillanatában van, akkor fel tudsz készülni, vagy időben elfutni. Egyet tudunk tenni, mi leszünk az okosabbak. Úgy általában véve, ez mindenre magyarázatot és megoldást kínál. 
Légy Te az okosabb!

Így a végén, elárulok egy titkot: Én folyamatosan attól félek (ha nem rettegek), hogy nem vagyok megfelelő másoknak, hogy nem vagyok elég jó. De folyamatosan harcolok a gondolattal, és le fogom győzni.

Csak az a szégyen, ha valaki nem ismer szégyent.Blaise Pascal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése