2014. szeptember 9., kedd

Mennyire nehéz?

Félreértesz, amikor azt gondolod, hogy ez rólad szól. Soha semmi nem szól rólad, ahogy rólam sem. Nem rád haragszom. Egyszerűen nem látod az összefüggést. Miért nem látod?!

Minden ember élete, kapcsolatok láncolata. Mert ami valóban számít, nekünk, embereknek, az a kapcsolataink által kel életre. Az emberek, akiket ismerünk, tartják életben az elképzeléseinket, terveinket, álmainkat, azokat a dolgokat, amik mi vagyunk. Ez a függés. Ha nem látja senki, ha nem érzékeli emberi lény a tetteinket, akkor azok olyanok, mintha soha sem történtek volna meg. Nem számítanak. Azonban, ha már csak egyetlenegy ember tud róla, hiszen azzal kezdjük, hogy elmeséljük valakinek, hogy számítson, akkor életet kap, elevenné lesz. 

Az életünkben tehát, nagy fontossági fokon állnak a kapcsolatok. Ezeket pedig nagyon sok ember nem kezeli helyén. Nem fogja fel, mennyire függ tőlük. Kit érdekel? Legyint rájuk. 
Pedig, ezen áll vagy bukik a saját boldogsága. Általában.
Van, hogy valóban legyint, valóban elkerüli az embereket, mégis boldog. De nem tudom eléggé kihangsúlyozni, hogy ez mennyire ritka.

Mind a kapcsolataink minőségétől függünk. Ezek irányítása, és mint olyan, az életünk kormányzása és szinten tartása, átlátása már egy magasabb szellemi értéket képvisel. Az magasabb szintű művészet.

Nagyon is kellenek a kapcsolatok. Nem lehet mindenki független.

Szükség van rájuk, nagyon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése